Як правильно організувати харчування малюка

Як правильно організувати харчування малюка

6 хвилин
5253
Avatar

Кожна мама прагне, щоб її дитина не страждала відсутністю апетиту, вживала багату на корисні речовини їжу, добре додавала у вазі. Досягти цього нескладно, якщо організувати дитяче харчування правильно.

Кожна мама прагне, щоб її дитина не страждала відсутністю апетиту, вживала багату на корисні речовини їжу, добре додавала у вазі. Досягти цього нескладно, якщо організувати дитяче харчування правильно.


Усе, що вам потрібно, – скористайтеся нашими підказками:
  1. Підготовка

    Давно відомо, що, за умови дотримання режиму харчування, шлунок призвичаюється перетрав-лювати їжу заздалегідь до означеного часу. Тому хвилин перед вживанням страв рекомендується повернутися з прогулянки, припинити активні ігри, створити сприятливий настрій для споживання їжі та повноцінного травлення.

    Навчайте малюка мити руки, вдягати нагрудник, сідати за стіл охайним. Водночас намагайтеся підтримувати його настрій приповідками, запропонуйте разом накрити стіл. Ця весела метушня сприятиме очікуванню смачних страв, стимулюватиме роботу шлункових залоз.

    Увага! Поступове регулярне дотримання цих порад допоможе батькам переконатися в поліпшенні апетиту дитини. Вона поступово привчиться до загальноприйнятих норм харчування. Це згодом допоможе звикнути до дитячого садочка, уникнути проблем на етапі соціалізації.



  2. Естетика харчування

    Малюк може їсти за своїм маленьким столом або, сидячи на високому стільчику, за загальним. У будь-якому разі застеліть стіл нарядною скатертиною, поставивши на стіл яскраву підставку з серветками або вазочку з квітами.

    Використовуйте гарний посуд, котрий не б’ється. Подайте другу страву у вигляді цікавої картинки, заздалегідь продумайте її оформлення на тарілці. Тоді навіть найвибагливіший малюк із задоволенням спробує, а потім з’їсть цей кулінар-ний «шедевр». Як декор доцільно використати яскраві фрукти, овочі, зелень. Страви подавайте теплими, невеликими порціями.



  3. Правила вживання їжі

    Під час вживання страв не квапте малюка. Не варто відволікати його сторонніми розмовами, тим більше розважати. Привчайте сидіти за столом прямо, користуватися ложкою і серветкою, подрібнювати їжу на маленькі шматочки і тільки потім класти до рота. Жувати мовчки, не розкри-ваючи рота, а після сніданку обов’язково полоскати його. Не дозволяйте гратися за столом, а тим більше псувати продукти. Ні в якому разі не можна змушувати дітей доїдати до останнього шматочка, оскільки в малечі може скластися негативне ставлення до вживання їжі взагалі. Не дозволяйте йти з-за столу зі шматочком булки, печива.



  4. Секрети годування при поганому апетиті

    Якщо маля їсть без апетиту, запропонуйте ті страви, яким воно віддає перевагу. Але це не повин-ні бути однакові продукти. Щоб зробити їжу різноманітною і корисною, достатньо улюблені страви дитини підмішувати до основних. Якщо пюре з яблук малеча обожнює, а сирок їсть неохоче, додайте натерті яблука до сиру. Буває і так, що малюк швидко втрачає інтерес до їжі. Тоді запропонуйте йому спочатку найпоживніше – другу страву. Важливо, щоб зміна страв відбувалася швидко і дитина довго не чекала на неї. Не забувайте сказати малюкові приємні слова, якщо в нього після годування залишилася порожня тарілка.



  5. Збалансований склад

    Контролюйте склад страв «малоїжки». При такому нестандартному апетиті у перебірливих ма-люків може виникнути дефіцит поживних речовин. Тому так важливо вибирати продукти, спеціально призначені для дитячого харчування – їх рецептура збалансована відповідно до вікових потреб малюка. У складі каш МАМАКО® і крем-супів МАМАКО® козине молоко, добірні злаки, натуральні овочі та фрукти. Страви мають ніжний вершковий смак і дуже подобаються дітлахам. 13 вітамінів та 7 мінералів у кожній каші та крем-супі МАМАКО® сприяють профілактиці розвитку аліментарно-дефіцитних станів у дитини, а козине молоко покращує їх засвоєння, сприятливо впливає на роботу травної системи.



Крем-суп МАМАКО® з гарбуза на козячому молочці – натуральний продукт для нормалізації травлення і адаптації малюка до дорослого меню.




МАМАКО® – рости здоровими смачно і легко!

* Ідеальним харчуванням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 місяців. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору