Адаптована суміш на козиному молоці

Адаптована суміш на козиному молоці

5 хвилин
8415
Avatar

Адаптовані дитячі суміші на козиному молоці все частіше з'являються на полицях магазинів нарівні із сумішами на коров'ячому молоці. Очевидно, що при великій кількості замінників вибір стає все складнішим. Але коли зрозуміла різниця між ними, такої проблеми не виникає, особливо якщо рішення приймається після порівняння інгредієнтів молочного харчування зі складом грудного молока та консультації з педіатром.

Коли дитині потрібно дати суміш


Повне або часткове відлученні від грудей та заміна грудного молока молочною сумішшю може статися на будь-якому етапі вигодовування малюка з народження до року.

Змішане вигодовування
Штучне вигодовування
Дієтотерапія
дитину догодовують молочною сумішшю після годування грудним молоком
дитину годують тільки молочною сумішшю
дитину частково або повністю переводять на лікуючу суміш

саме тільки грудне вигодовування не може забезпечити поживні потреби дитини, коли:

  • у мами виробляється мало молока;
  • мама періодично відсутня;
  • маля не набирає вагу через труднощі с смоктанням.

грудне вигодовування виключене:

  • по медичним показаннями зі сторони матері або дитини;
  • через фізичні або психологічні незручності при годуванні груддю.

малюк погано переносить грудне молоко чи запропоновану молочну суміш:

  • через алергію на білок коров'ячого молока;
  • при лактозній недостатності;
  • на фоні інших порушень травлення, які визивають запор, зригування, коліки.


Чому суміш називається адаптованою


Дитяча суміш – це молочний продукт, створений на основі козиного або коров'ячого молока для задоволення потреб дітей в харчуванні. Сире питне молоко діти переносять погано, тому його адаптують до вікових особливостей травлення немовлят.

Діти поетапно переходять з першої формули на другу (з суміші для новонароджених на суміш для дітей старше 6 місяців), а з другої – на третю (суміш для дітей старше року), склад яких відповідає їх потребам в поживних речовинах – білках, вуглеводах, жирах , вітамінах і мінералах.

Подивимося, як це відбувається, на невеликому порівнянні.

Цільне молоко: чому його неможна дітям
Адаптована суха суміш на основі козиного молока: що добре на прикладі МАМАКО® Premium
  • важкий для нирок та складний для перетравлення білковий вміст, в якому переважає білок казеїн
  • висока жирність, великий вміст насичених жирних кислот
  • зменшене навантаження на нирки, а засвоюваність краща, оскільки знижена кількість казеїна та додано легкозасвоюваний сивороточний білок
  • видалені надлишки молочних жирів, додано ненасичені жирні кислоти ARA та DHA, рослинні жири (без пальмової олії)

Співвідношення білків сироваткової та казеїнової фракцій – важливий показник якості молочної суміші і її схожості з грудним молоком. Молекула сироваткового білка менше за розміром, тому краще приймається дитячим організмом.


Illustration

«Суміш для новонароджених ідеально адаптована до грудного молока за білками, якщо в ній співвідношення сироваткового білка до казеїну складає 60:40».



Козине молоко ближче до грудного молока


У козиному молоці на відміну від коров'ячого є кілька переваг, завдяки яким суха суміш на козиному молоці рідше викликає алергічні реакції та біль у животику.

Менше алергенного білка
Більше засвоюваних жирів
Легше і швидше перетравлюється
У козиному молоці немає білка альфа-S1-казеїну та менше білка бета-лактоглобуліну - основних винуватців алергії на білок коров'ячого молока.
Жирові глобули козиного молока менше за розміром, ніж молекули коров'ячого молочного жиру, який збільшує навантаження на шлунок і кишківник.
Козине молоко в шлунку утворює більш м'який творожистий згусток, який легше піддається обробці ферментами, що краще для дітей зі зригуванням.


Суміші на козиному молоці: як вибрати


Суха адаптована молочна суміш для дітей на козиному молоці доповнює або заміняє грудне молоко, як і суха суміш на коров'ячому молоці. В інтернеті можна знайти безліч коментарів і відгуків про те, наскільки одна суміш краща за іншу. І ці дебати будуть нескінченними, оскільки все індивідуально.

Деякі діти не переносять білок коров'ячого молока, але можуть засвоювати білки козиного молока без будь-яких обмежень, інші зовсім не переносять молочні білки і вигодовуються спеціальними лікувальними сумішами. Здоровим малюкам можна запропонувати будь-яку суміш, а дітям, чиї батьки страждають на алергічні захворювання, – менш алергенну козину суміш.

МАМАКО® 1 Premium із 2'–FL олігосахаридами грудного молока — важливий крок в еволюції дитячого харчування.




«Дитячі суміші на козиному молоці не лікують алергію, але в меншій мірі провокують алергічні реакції і можуть бути рекомендовані дітям з групи ризику».


Найголовніше – незалежно від того, якому молоку в складі суміші ви віддасте перевагу, – попередньо проконсультуйтесь з педіатром. У новонароджених і дітей першого року життя є особливі потреби в харчуванні, яким суміш повинна відповідати.

Суміш корисніша, допомагає травленню і підвищує засвоєння поживних речовин, якщо в її склад включені:

  • вітамінно-мінеральна композиція;
  • Омега-3 і Омега-6;
  • пребіотичний і пробіотичний компоненти;
  • нуклеотиди;
  • інші нутрієнти, виявлені в грудному молоці.


Адаптована суміш на козиному молоці розроблена так, що за харчовою цінністю і білковою структурою схожа з материнським молоком. А це визначає одну, але незаперечну перевагу: її легше засвоювати і перетравлювати. Отже, суміші з козиного молока можуть добре прийняти і здорові діти, і діти з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту або ризиком розвитку алергії.

*Ідеальним харчуванням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 міс. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору