Як правильно підігрівати дитячу суміш

Як правильно підігрівати дитячу суміш

3 хвилини
34201
Avatar

Буває так, що мама приготує суміш, дитина від неї відмовиться, а через півгодини її апетит прокинеться. Звичайно, за цей час суміш охолоне. Чи обов'язково розводити нову порцію або пляшечку можна просто зберігати в холодильнику? Чи можна розігрівати дитячу суміш, якщо вона охолола або трохи харчування залишилося недоїденим?

Чи можна гріти дитячу суміш

Звичайну дитячу суміш, як правило, не підігрівають, оскільки молочний порошок розводять в теплій воді перед годуванням. Насправді деякі малюки добре п'ють суміш кімнатної температури або трохи охолоджену. Готові рідкі суміші перед вживанням передбачають обов'язкове розігрівання так, як вказує виробник в інструкції - не холодними ж давати їх дитині.


Вам потрібно підігріти суміш

Деякі виробники допускають можливість розігрівання розведеної суміші після охолодження і зберігання в холодильнику, інші не рекомендують зберігати суміш довше години. Тому краще перестрахуватися і не готувати харчування заздалегідь, щоб не порушити травлення немовляти. Розвести суміш завжди можна в міру необхідності, для цього не потрібно складних пристосувань. У поїздках зручно використовувати дозатори та воду з термоса. У машині підігріти пляшечку – тільки з водою – можна в компактних міні-подігрівачах, які підключаються до прикурювача.


Ризики, пов'язані зі збереженням та повторним підігрівом суміші

Чи можна розігрівати дитячу суміш в мікрохвильовці

Багато батьків вважають мікрохвильову піч зручним і швидким засобом підігрівання дитячого харчування. Але потрібно взяти до уваги той факт, що температура рідин, нагрітих в мікрохвильовці, неоднакова по краях ємності і в центрі. Навіть вибираючи мінімальну потужність і більш тривалий період нагрівання, суміш можна перегріти (як і під струменем гарячої води). Під тривалим впливом високих температур молочні білки згорнуться, будуть втрачені деякі вітаміни, живі біфідобактерії та інші корисні властивості продукту.

Як краще розігрівати дитячу суміш? Готові рідкі формули безпечніше підігріти в пляшечках з допомогою водяної бані, електричного підігрівача або теплої водопровідної води. Для розведеної порошкової формули це може бути крайній вимушений захід.

Скільки готова дитяча суміш може стояти в холодильнику

В пакуваннях тетрапак дитяча суміш в холодильнику зберігається до відкриття при температурному режимі і в терміни, які визначив завод-виробник. Перелита з пакування в пляшку і підігріта суміш використовується відразу.

Скільки може стояти розведена дитяча суміш і як підігріти суміш

Тільки що розбавлена в воді суміш не потребує підігрівання і використовується протягом години. Якщо дитина не доїла з пляшечки, то зберігати, нагрівати і використовувати це харчування повторно не можна. У холодильнику невикористану пляшечку з сумішшю (з якої малюк не смоктав) батьки зберігають на свій розсуд, але не більше двох годин під стерильним герметичним ковпачком. При кімнатній температурі пляшечку не залишають, оскільки в теплі суміш може швидко зіпсуватися.



Всі розуміють, що маленькій дитині потрібна свіжа їжа. І хоча виробники визнають, що деякі суміші можна зберігати, лікарі рекомендують завжди готувати пляшечку перед годуванням. Для економії часу краще заздалегідь відміряти кілька порцій сухого порошку і теплої води. Це буде і швидше для вас, і безпечніше для дитини.

*Ідеальним живленням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 міс. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору