Харчування майбутнього Ейнштейна

Харчування майбутнього Ейнштейна

2 хвилини
5357
Avatar

На думку досвідчених батьків, розвиток інтелекту крихітки потрібно починати з першого дня його життя. Малюк виросте здоровим і розумним. Головне – вибирати харчування за наукою.

У XXI столітті недостатньо бути звичайною мамою 24/7, яка вважає, що новонароджений ще занадто малий, щоб щось розуміти. На думку досвідчених батьків, розвиток інтелекту крихітки потрібно починати з першого дня його життя. Малюк виросте здоровим і розумним. Головне – вибирати харчування за наукою. Якими ж секретами володіють досвідчені мами?


Розвиток нейронних зв'язків у головному мозку малюка

В руках батьків «доля» більшості нейронів новонародженого. Зв'язки між нейронами головного мозку, синапси, утворюються в той момент, коли малюк набуває будь-який досвід. Мама ласкаво доторкнулася, подивилася, посміхнулася, заговорила, погладила, взяла на ручки або почала годувати – ось найперші контакти дитини, які беруть участь у створенні міцних нейронних зв'язків.


Чим частіше між малюком і мамою відбувається вербальне, візуальне і тактильне спілкування, тим краще зміцнюються синапси і розвивається мозкова діяльність.


Роль харчування в нервових процесах у дитини

Ще зі школи деякі батьки пам'ятають, що в організмі є поліненасичені жирні кислоти. Вони відповідають за розвиток головного мозку новонародженого. У материнському молоці містяться два важливих для малюка елемента зі складними назвами — докозагексаенова кислота (DHA) і арахідонова кислота (ARA), які відносяться до незамінних жирних кислот головного мозку. Завдяки їхньому впливу розвиваються синапси і центральна нервова система в цілому.

Закордонними експертами доведено, що харчування дитини з ARA і DHA протягом перших 12 місяців життя навіть через 9 років забезпечує цілісність нейронів і передачу сигналів клітинами головного мозку різним тканинам і органам1.


Особливості розвитку головного мозку у дітей в цифрах

Турботливі мами починають дивитися на розвиток своїх улюблених карапузиків інакше, коли дізнаються більше про дитячу нервову систему:

  • У перші роки життя у дитини утворюється близько 700 синапсів в секунду.
  • У перший рік після народження головний мозок малюка збільшується вдвічі внаслідок появи і зміцнення нових нейронних зв'язків.
  • У перші 6 місяців формування синапсів в головному мозку дитини йде найбільш інтенсивно.
  • Зорова функція – здатність розпізнавати предмети і їх деталі – виникає у немовляти на 2-3 місяць життя.


Розуміння таких процесів дає кожній мамі можливість розвивати у дитини саме ту сферу, яка фізіологічно готова і потрібна перші 12 місяців, наприклад, емоції, фізичну активність, нюх, зір, мислення, а до кінця першого року життя – мову.


Важливий фактор розвитку інтелекту в дитячому раціоні

При годуванні молоком матері немовля, крім основних поживних речовин, отримує і різні мікронутрієнти. На формування інтелекту малюка серйозно впливає каротиноїд лютеїну, який присутній в молоці матері або дитячої суміші. Цей компонент захищає очі від випромінювання синього світла, прискорює обробку мозком зорового сигналу і адаптацію до темного часу доби2. Нещодавно пігмент став широко відомий своєю здатністю регулювати процеси запам'ятовування і речі3, енергетичного обміну та електричної активності мозку4. Таким чином, безперервні наукові пошуки поліпшеного харчування малюків привели до створення передової дитячої суміші з лютеїном.


Новий IQ-комплекс: розвиток інтелекту дитини з самого народження

Визначальним для взаємодії крихітки з навколишнім світом залишається отримання первинних навичок. І тут раціональне харчування стає основою сприйняття простих та інтерпретації складних образів, що підсилюють розумову активність. Розвиток когнітивних здібностей забезпечує адаптивна дитяча суміш* МАМАКО® Premium з найсучаснішим IQ-комплексом: ARA + DHA + лютеїн. Принципово нова формула створює оптимальні умови для розвитку зорового сприйняття, пам'яті, мислення та моторики дитини.

Сучасні мами захоплені розвитком своїх дітей – це стало трендом нашого часу. Вони переймають досвід у популярних і досвідчених блогерів, психологів і фахівців з раннього розвитку. Кожна матуся відчуває захоплення і ні з чим не порівняне відчуття гордості та радості за свого маленького Ейнштейна, коли він несподівано швидко навчається чомусь новому.


Пам'ятайте, харчування – перший, але істотний етап на тривалому шляху до отримання разючих результатів з розвитку інтелекту маленького генія.



МАМАКО® – рости здоровими смачно і легко!

Информационные источники

Читайте також

Вгору