Змішане вигодовування. З чим його їдять?

Змішане вигодовування. З чим його їдять?

5 хвилин
519
Avatar

Материнське молоко – найкращий харчовий продукт для кожного немовляти. Проте життя непередбачуване, і цілком можливо виникнення ситуації, коли такого харчування для малюка не вистачить.

Материнське молоко – найкращий харчовий продукт для кожного немовляти. Проте життя непередбачуване, і цілком можливо виникнення ситуації, коли такого харчування для малюка не вистачить. Це буває, коли вага дитини недостатня для її віку, маля не наїдається, мамі треба виходити на роботу або виникають інші причини.


Хай там що, але за грудне вигодовування необхідно боротися!

Якщо всі можливості вичерпано, вдаються до змішаного вигодовування, тобто, коли після основного вживання їжі – грудного молока, малюка догодовують сумішшю. Але в цьому разі кількість адаптованої до маминого молока суміші в раціоні малюка складатиме не більше 50%.


Звертаємо вашу увагу на декілька правил, що дозволяють найдовше зберігати змішане вигодовування і не переходити повністю на штучне:
  1. Під час кожного годування необхідно по черзі прикладати дитя до обох грудей, і тільки після цього пропонувати суміш.
  2. Для визначення кількості суміші в прикормі систематично зважувати малюка. За умови невеликих порцій додаткового харчування краще відмовитись від пляшечки та пропонувати їсти з ложки або давати їжу через шприц.
  3. Під час догодовування важливо відчувати взаємний контакт матері та дитини. Тому залишайте малюка поруч з грудьми на весь час споживання їжі, обіймайте його.
  4. Фізіологічно шлунково-кишковий тракт немовляти ще повністю не сформувався. Тому переводити його повністю на штучне вигодовування треба поступово, дотримуючись рекомендацій педіатра.

Обов’язково звертайте увагу на склад продукту для змішаного або штучного вигодовування.


Вибирайте дитячі адаптовані суміші МАМАКО® Premium! Всі вони виготовлені на основі натурального козиного молока, яке легше засвоюється маленькими животиками. Висока якість продукту МАМАКО® Premium гарантована, адже він виготовляється на заводі ILAS S.A. Це північ Іспанії, регіон Астурія. Бренд вже протягом кількох століть відомий, як виробник високоякісних молочних продуктів і молока.


Склад сумішей МАМАКО® Premium:
  • Пребіотики + біфідобактерії (B.LACTIS) для комфортного травлення.
  • IQ-комплекс з лютеїном (DHA и ARA + лютеїн) для розвитку мозку та зору малюка.
  • Комплекс Ca+Fe+I для гармонійного розвитку і профілактики рахіту, дефіциту Fe і I.
  • БЕЗ пальмової та рапсової олії.
  • БЕЗ крохмалю.
  • БЕЗ глютену.
  • БЕЗ ГМО.


МАМАКО® – рости здоровими смачно і легко!

* Ідеальним харчуванням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 місяців. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору