Перша каша малюка

Перша каша малюка

1 хвилина
5715
Avatar

Немає сумніву, що материнське молоко – це найкорисніший продукт, найкраще харчування для немовляти з перших днів життя. Проте вже через 4-6 місяців після народження виникає наявна потреба доповнити раціон харчування дитини, дати спробувати першу в його житті кашу. Важливо правильно визначити, якою вона буде. Це насамперед залежить від вас, матусю, і сімейного педіатра. Але наші рекомендації, сподіваємося, теж не завадять.

  • На молоці

    Сучасна педіатрія надає велике значення правильному харчування в перший рік життя немовляти. Існує безліч рекомендацій, програм по адаптації маленького організму до нових продуктів харчування. Згідно рекомендацій Національної програми оптимізації вигодовування дітей 1-го року життя першою кашею повинна стати молочна. Наявність молока збільшує поживну цінність їжі, сприяє нормальній роботі травної системи малечі. Можна готувати кашку на маминому молоці, молочній суміші, або розводити цими рідкими субстанціями вже готову до вжитку безмолочну страву.



  • Однокомпонентні (один вид зерна)

    Знизити ризик алергічних ускладнень допоможе приготування однокомпонентної каші з одного виду зернят безглютенової крупи – гречки, рису, кукурудзи. Вони не містять білка глютену, який може спровокувати у дитини алергічну реакцію. Також, тільки ці крупи треба використовувати для каш дітям, що мають проблеми з діатезом. Категорично забороняється додавати ароматизатори, фруктові та овочеві домішки.



  • Крупа з відбірних зернят

    В їжу використовують тільки очищені від лушпиння та подрібнені до консистенції борошна зерна. У такому стані каші насичують організм, швидше перетравлюються в стравоході, не створюють відчуття тяжкості у животику дитини. Малюкам віком 6 місяців і старшим, шлунок яких уже звик до твердої їжі, можна варити цільні зерна разом з оболонкою.


Звертайте увагу на ці медичні рекомендації перед вибором першого злакового прикорму. Пам’ятайте: кожну нову страву в раціон дитини необхідно додавати невеликими порціями, починаючи з ½ ложки. Поступово загальний об’єм споживання збільшувати до норми, відповідної віку малюка.

Каші МАМАКО® з пребіотиками на козячому молоці – рисова, гречана, кукурудзяна, повністю відповідають вимогам першого злакового прикорму. Низькоаллергенним корисним поживним продуктом роблять їх добірні очищені та подрібнені злакові зерна, 32% легкозасвоюваного козячого молочка і поживний вітамінно-мінеральний комплекс.



МАМАКО® – рости здоровими смачно і легко!

* Ідеальним харчуванням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 місяців. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору