Прикорм в раціоні дитини: коли доцільно його вводити?

Прикорм в раціоні дитини: коли доцільно його вводити?

2 хвилини
5514
Avatar

Коли коліки в животику припиняються, а перші зубки ще тільки починають прорізатися, у житті малечі настає новий етап – введення прикорму.

Прикорм – це додатковий різновид дитячого харчування. Він відрізняється від грудного молока і молочних сумішей за складом, смаком і способом введення, стимулює розвиток шлунково-кишкового тракту, готує дитину споживати дорослу їжу, розвиваючи навички жування.

Доцільне і своєчасне введення прикорму задовільняє зростаючі потреби малюка в енергії та поживних речовинах.


ТОП-10 золотих правил введення першого прикорму:
  1. Доцільність прикорму обговорюється з педіатром у таких випадках:
    - маля почувається добре, воно здорове,
    - вік дитини досяг 4 місяців і більше,
    - вага при народженні подвоїлась або стала понад 6 кг,
    - дитя впевнено держить і повертає голівку.
  2. Вводити новий продукт у раціон не можна під час профілактичних щеплень, а також при високих температурах навколишнього середовища.
  3. Починати знайомити малюка з новою їжею краще у вигляді овочевих пюре або молочних каш. Саме каші або адаптовані молочні суміші за своїм складом, консистенцією і органолептичними властивостями вважаються максимально близькими до материнського молока і тому найбільш зручні для переходу до твердої та різноманітної їжі.
  4. Будь-який новий їстівний продукт у раціон дитини починайте додавати з ½ чайної ложки, поступово протягом тижня збільшуючи дозування до рекомендованої добової норми.
  5. На початку введення прикорму їжа повинна бути досить рідкою і гомогенної, з часом її консистенція стає більш густою.
  6. Їстівні компоненти додаються поступово. Починати слід з однокомпонентних продуктів. Протягом 5-7 днів відстежуйте, як організм малюка реагує на нову їстівну добавку і тільки потім, за умови позитивного результату, можна вводити новий продукт.
  7. Дозволяється урізноманітнити полікомпонентними продуктами меню малечі тільки після окремого введення в його раціон кожного з компонентів.
  8. Відстежити адекватність реакції організму на новий продукт легше, якщо дитина буде вживати його на початку доби.
  9. У випадку, коли маля або його батьки схильні до алергічних патологій, рекомендовано занотовувати в харчовий щоденник спостереження за реакцією дитини на введення кожного нового продукту.
  10. Сучасна педіатрія пропонує давати малюкові харчові продукти промислового вжитку з якісної і безпечної сировини та додатковим необхідним вітамінним і мінеральним комплексом. Це забезпечить гармонійний розвиток організму, що зростає.


Наведені правила досить прості, але важливі. Чітке їх дотримання – це гарантія своєчасного виявлення алергії або несприйняття вашою дитиною певних харчів, спроможність нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.



Пропонуємо гречані, рисові або кукурудзяні каші МАМАКО® з пребіотиками на козиному молоці. Всі вони виготовлені з очищених безглютенових круп одного виду, не містять солі, цукру, фруктових і овочевих добавок, а також відповідають вимогам щодо першого продукту прикорму. А натуральне козине молоко в рецептурі каш забезпечить легке засвоєння кожного компонента страви.

Спробуйте каші МАМАКО® для першого прикорму.


МАМАКО® — рости здоровим смачно і легко!

* Ідеальним харчуванням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 місяців. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору