Козине молоко корисне для немовляти?

Козине молоко корисне для немовляти?

4 хвилини
5645
Avatar

Дитяче харчування на козиному молоці використовується в багатьох країнах Європейського союзу (EC), Митного союзу, Австралії, Нової Зеландії. Секрет козиного молока не тільки в тому, що воно схоже на грудне молоко, але і в оптимальному вмісті необхідних корисних вітамінів і мінералів для зростання і розвитку в перші роки життя малюків.

Легко перетравлювати і засвоювати

Є кілька причин, за якими козине молоко легше сприймається травною системою новонароджених і немовлят.

Молекули жиру і білків козиного молока менші за розмірами, ніж молекули коров'ячого. Потрапляючи в животик, вони краще і легше розщеплюються ще недозрілими травними ферментами, насичуючи дитячий організм вітамінами і мінералами, великою кількістю жирних кислот, а значить, і енергією.

Разом з тим «козиний» білок характеризується великою схожістю з казеїнами грудного молока, які утворюють пухко-м'який комок у шлунку. Це також робить молоко кози більш легко і швидко засвоюваним1, а для деяких дітей – більш комфортним, ніж більш важке для травлення коров'яче молоко.


Менше алергенів

Молочні «козині» білки практично не мають молекул альфа-S1-казеїну – самого складноперетравлюємого і алергенного білка коров'ячого молока. Саме він може стати причиною висипань на шкірі, болів в животику, діареї і рясних зригування. Завдяки іншому складу козине молоко краще сприймається імунною системою організму і знижує ймовірність алергії навіть у малюків з групи ризику. Але якщо у вашої дитини вже зафіксована алергія на коров'яче молоко, суміші та продукти прикорму на козиному молоці не допоможуть.


Комфортне травлення

Багато мам новонароджених і малюків у віці до 2-3 років вибирають суміші, каші, овочеві пюре і фруктові сирки на козиному молоці, щоб вирішити проблеми з травленням у дитини. Такі продукти харчування містять пребіотики (ДОС) і пробіотики (біфідобактерії).

Пребіотики – природні олігосахариди, які профілактують виникнення кольок, запорів, здуття і допомагають нормалізувати характер і частоту стільця. Завдяки приєднанню пробіотичних мікроорганізмів поліпшується мікрофлора кишечника і знижується зростання шкідливих бактерій.


Користь козиного молока для імунітету та профілактики дефіцитних станів

Мінеральний склад дитячого харчування на козиному молоці представлений різними корисними нутрієнтами. Особливо варто відзначити наявність кальцію, фосфору, магнію і заліза. Вони містяться в концентраціях, які повністю відповідають потребам дітей різного віку. Мінерали важливі для зміцнення кісток і профілактики рахіту, поповнення нестачі заліза і попередження анемій, що і доведено на науковому рівні3.

Крім про- і пребіотиків, які налагоджують роботу кишківника, а значить, підвищують імунітет, нуклеотиди в складі продуктів з козиного молока особливим чином підсилюють імунну активність і захищають малюків від вірусів і бактерій.


Дитяче харчування на козиному молоці від МАМАКО® (виключені пальмова олія, цукор, глютен, барвники і генетично модифіковані компоненти)
Дитячі суміші
0+, 6+, 12+
Дитячі молочні кашки
4+, 5+, 6+, 8+, 12+
Овочеві крем-супи
6+, 8+, 12+
Фруктово-сирні пюре
6+, 8+, 12+

IQ-комплекс: Омега-3 + Омега-6 + лютеїн - розвиток мозку і зору.

Вітаміни та мінерали, нуклеотиди - гармонійний ріст і розвиток, підтримка імунітету.

Пребіотики + пробіотики - подвійний ефект для правильного травлення і становлення імунітету.

32% натурального козиного молока + вся сила злаків.

Монозернові - на перший прикорм.

Мультизлакові - для розширення раціону.

Низькоалергенний склад з вітамінно-мінеральним комплексом, фруктами/овочами.

Джерело овочів, багатих рослинною клітковиною, - нормалізація травлення і адаптація до дорослого меню.

Легко розводяться, не вимагають варіння.

20% дитячого козиного сиру - мінімум третину від добової норми.

Монокомпонентні - яблуко.

Багатокомпонентні - яблуко + банан/персик/груша.

Информационные источники

Читайте також

Вгору