Як поліпшити апетит дитини до року

Як поліпшити апетит дитини до року

2 хвилини
5047
Avatar

Зазвичай при введенні прикорму матусі переживають, якщо малюк не з'їдає належні йому грами або зовсім відмовляється від їжі. Особливо їх турбує, коли це позначається на набиранні ваги.

Що робити батькам?

Враховувати можливі причини

Малюк може відмовлятися від нового виду їжі у зв'язку з її незвичайним запахом, кольором, смаком. Тому, на самому початку, необхідно змішувати невелику її кількість з грудним молоком або звичною молочною сумішшю.

Можливо, дитя в даний момент не в настрої: занадто перевтомилося, перегрілося, емоційно збудилося або відчуває біль. Буває, що дитина звикла їсти маленькими порціями, але часто. Не треба змушувати її, це може погіршити ситуацію.


Виконувати правила прикорму
  • Підгодовувати починають приблизно з 4-6 місяців, в залежності від виду вигодовування і особливостей розвитку малюка. Починайте прикорм з 0,5 чайної ложки нового продукту. Це дозволить зрозуміти, чи немає у немовляти на нього алергії. Приблизно протягом тижня не вводьте інший вид прикорму, а спостерігайте за самопочуттям своєї крихітки, шкірою і стільцем. Потім поступово збільшуйте обсяг порції.
  • Не вводьте незнайоме блюдо, якщо напередодні дитина перенесла вакцинацію, хворіє, відчуває зміну обстановки або інші несприятливі фактори. Коли малюк не сприймає якусь їжу, не наполягайте. Адже навіть у дорослих, як правило, теж є свої уподобання. Однак, через 1-2 місяці спробуйте запропонувати страву ще раз, бо смакові забаганки малечі можуть і змінитися.
  • Прикорм рекомендується починати овочевого пюре або з молочних каш. Фрукти, сир, м'ясні і рибні блюда додаються пізніше. Кожен новий продукт вводиться протягом 5-7 днів, щоб можна було відстежити алергічну реакцію.
  • Рисові, гречані та кукурудзяні з пребіотиками каші МАМАКО® на козиному молоці відповідають всім правилам першого злакового прикорму. Безглютенові злаки, легкозасвоюване козине молочко, вітамінно-мінеральний комплекс у складі каш роблять їх корисними, поживними та низькоаллергенними продуктами прикорму.
  • На етапі розширення раціону малюкові можна запропонувати каші МАМАКО® з фруктами і овочами, фруктові пюре МАМАКО® з козиним сиром, а з 8 місяців — крем-супи МАМАКО®. Ці продукти на козиному молочку такі смачні, що маля із задоволенням впорається зі своєю порцією саме!


Крем-суп МАМАКО® з гарбуза на козячому молочці – натуральний продукт для нормалізації травлення і адаптації малюка до дорослого меню.




Сприяти апетиту

Зважаючи на потреби крихітки, встановіть для неї режим харчування і намагайтеся його дотримуватися. Це буде сприяти нормальній роботі травної системи. Між прийманнями їжі не варто давати часто пити і пропонувати перекусити.


Недарма в народі кажуть «нагуляв апетит». Свіже повітря сприяє виробленню шлункового соку для перетравлення їжі. Тому в будь-яку погоду намагайтеся більше гуляти.


При годуванні малятка створюйте сприятливу атмосферу: красиво і всякий раз незвично сервіруйте стіл, різноманітно прикрашайте страви, спокійно і ласкаво з ним розмовляйте. Однак розважати за столом дитину не рекомендується, інакше вона не буде зосереджена на їжі.

Коли карапуз вже навчиться сидіти, садіть його на високий стільчик за загальний стіл. Бажано, щоб оточуючі їли ті ж самі страви і показували, наскільки вони смачні. «За компанію» у дітей бажання їсти значно поліпшується.

Апетит – справа мінлива не тільки у дітей, але і у дорослих. Але його можна підтримувати на належному рівні і стимулювати всіма вказаними вище способами.


МАМАКО® – рости здоровими смачно і легко!

Ідеальним живленням для немовляти є молоко матері. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування в перші 6 міс. МАМАКО® підтримує цю рекомендацію. Перед введенням в раціон малюка нових продуктів проконсультуйтеся з фахівцем.

Читайте також

Вгору