Чим відрізняються за складом суміші «1», «2» і «3» на прикладі МАМАКО<sup>®</sup> Premium

Чим відрізняються за складом суміші «1», «2» і «3» на прикладі МАМАКО® Premium

5 хвилин
33525
Avatar

На лицьовій стороні банки з дитячою сумішшю завжди є помітна цифра, яка позначає формулу суміші згідно дитячої вікової категорії. Наскільки велика різниця між формулами, чим відрізняється склад дитячих сумішей і чи можна давати малюкові формулу, яка не відповідає його віку?

— Які суміші вважаються адаптованими?

— Адаптована молочна суміш створюється для годування дітей з народження і максимально наближена за складом до жіночого молока. Так, початкові суміші (для дітей з народження до 6 місяців) містять більше сироваткового білка, який легше засвоюється організмом людини, ніж казеїн, якого більше в молоці травоїдних тварин. За таким принципом збалансовано весь склад адаптованої молочної суміші.


— Що таке формула дитячої суміші?

— Формула потрібна для того, щоб правильно підібрати суміш за віком дитини і її потребами. На кожній упаковці з сумішшю є цифра формули:

  • «0» або «ПРЕ» — дитяча суміш для недоношених і маловагих дітей;
  • «1» — дитяча суміш з народження;
  • «2» — дитяча суміш з 6 місяців;
  • «3» — дитяча суміш з 12 місяців.

— Що буде, якщо годувати дитину сумішшю не за віком?

— Малюкам в різному віці потрібне різне харчування, наприклад, з певною кількістю білка. Зайвий білок дає велике навантаження на нирки, а в майбутньому може привести до ожиріння. Якщо формула суміші підібрана неправильно і дитина отримує менше білка, то вона недоотримає амінокислот, і згодом може сповільнитися її зростання. Те ж стосується кількості вітамінів, мікроелементів та інших компонентів суміші.

Тому, ні в якому разі, не потрібно перевантажувати організм дитини формулою не за віком. Наприклад, травний тракт двомісячного малюка не зможе правильно засвоїти суміш «2»: виникне дуже велике навантаження на нирки і ферментативні системи.

Відмінності в складах дитячих сумішей МАМАКО® Premium враховують фізіологічні особливості і різні потреби в харчуванні дітей різного віку. Повний склад і харчову цінність суміші можна знайти на банці і в описі продукції на сайті.


МАМАКО® 1 Premium із 2'–FL олігосахаридами грудного молока — важливий крок в еволюції дитячого харчування.

— Крім віку, які критерії вибору суміші важливі?

— При підборі суміші також враховують індивідуальні потреби при наявності у дитини конкретного захворювання. Спеціалізовані формули розроблені для малюків з алергією на білок коров'ячого молока, непереносимістю лактози, відрижками, недостатньою вагою та іншими проблемами зі здоров'ям.

Також важлива наявність функціональних компонентів, які допомагають формуванню різних органів і систем організму маленької дитини.

Формули MAMAKO® Premium містять всі основні поживні речовини, необхідні для росту новонароджених і малюків. У наведеній нижче таблиці відображено функції деяких додаткових компонентів, які містяться в грудному молоці і включені до складу цих високоадаптованих молочних сумішей.

Особливості складу

Формула дитячої суміші «1» Формула дитячої суміші «2» Формула дитячої суміші «3»
Демінералізована козина сироватка Підвищує вміст сироваткового білка. + + -
Сироваткові білки Швидше і краще засвоюються, підтримують розвиток тканин організму. + + +
Жирні кислоти, в тому числі DHA і ARA Потрібні для росту клітин головного мозку, формування зору, засвоєння вітамінів і мінералів. + + +
Пробіотики, пребіотики Допомагають травленню, борються з ростом шкідливих бактерій. + + +
Вітаміни, мінерали Беруть участь у всіх біохімічних процесах живих клітин, знижують ймовірність дефіцитних станів. + + +
Лютеїн Впливає на формування і гостроту зору. + + +
Нуклеотиди Допомагають роботі імунної системи. + + -

— Чи потрібно батькам консультуватися з педіатром при переході з однієї формули на іншу?

— Якщо дитина добре засвоює суміш і у мами немає ніяких питань: вона добре обізнана про те, як змінювати суміш, то переходити на наступний щабель суміші за віком можна самостійно. Але при найменших сумнівах краще проконсультуватися з фахівцем.


МАМАКО® Premium - високоадаптована суміш, яка може бути рекомендована в якості догодовування і для повністю штучного вигодовування малюків. Щоб вибрати суміш відповідно до віку і потреб дитини, необхідно завжди орієнтуватися на її формулу і індивідуальні особливості дитячого здоров'я.

* Грудне молоко є найкращим харчуванням для немовлят. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування протягом перших 6 місяців життя дитини та продовження грудного вигодовування після введення прикорму до віку 2 років. Перед введенням нових продуктів у раціон малюка необхідно проконсультуватися з фахівцем. Матеріал має інформаційний характер і не може замінити консультацію спеціаліста охорони здоров'я. Для харчування дітей від народження.Товар сертифікований.

Читайте також

Вгору